Ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire – seara

Ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire – seara

Do you always talk about oils?

No, sometimes i’m asleep…

Nu este adevărat că toate dintre noi avem ritualul personal de răsfăț, seara înainte de culcare, după o zi lungă, departe de casă? Cu o multitudine de produse recomandate procesului de îngrijire de seară, noi ținem morțiș să vă recomandăm ca, la fel ca dimineața, nu este indicat să încărcați în exces fața peste noapte, ci să o lăsați să respire și să o ajutați cât mai blând și gingaș posibil. Uitați de toți pașii care vă par greoi și care durează.
(Dacă aveți timpul și posibilitatea, noi recomandăm o curățare completă în momentul în care ați ajuns acasă, după care lăsați fața curată, fără să aplicați niciun produs. Permiteții să respire după o zi întreagă sub soare, în vânt sau praf – eventual urmați pașii 1 și 2, apoi după cină puteți continua următorii pași – ).

Apoi înainte de a ne afunda în cartea preferată sau in rutina de noapte inainte de a închide ochii, putem începe procesul de hidratare pentru noapte. Partea noastră preferată, să zicem mai pe scurt.


1 – Demachierea

După o lungă zi ajungem seara acasă cu dorința arzătoare de a îndepărta machiajul și impuritățiile acumulate pe parcursul zilei (praf, poluare). În comparație cu metoda ușoară care o aplici dimineața pentru primul pas de îngrijire a tenului, seara e necesară și obligatorie o demachiere mai profundă. Un lapte demachiant, ulei demachiant, gel de curățare sau o apă micelară – toate aceste produse pot fi alegerea potrivită pentru primul pas de seară. Trebuie doar să îți cunoști tenul și să iei alegerea potrivită în funcție de acesta. O altă alegere potrivită și delicată este o spumă demachiantă cu unt de shea sau de argan, sau cu uleiuri prețioase.

După procesul de demachiere, noi recomandăm spălarea feței cu un săpun natural și cu apă călduță (din obișnuință, nu pot sări acest pas! Simt că nu am curățat complet tenul până nu aplic săpunul meu de casă). Clătiți bine pentru a înlătura săpunul, după care ștergeți și uscați fața cu un prosop de față 100% bumbac (care a fost umezit cu apă călduță în prealabil). Eu personal iubesc aceste prosopele mici și delicate, și țin morțiș ca acestea să fie de culoare albă, deoarece așa pot vedea dacă demachierea si spălarea au fost efectuate corect. Le folosesc maxim 3 zile la rând (depinde de cât de bine curățați tenul înainte, apoi le spăl separat de orice alt textil, la 95 grade. Prosopelele mele de față sunt sfânte). Astfel vă asigurați o curățare rigurasă, fără urme de toxine, impurități și celule moarte la suprafața pielii, înlăturând și orice urmă de machiaj de pe parcursul zilei.

2 – Loțiunea tonică

Pentru a ne bucura și pe parcursul somnului de un pH echilibrat, pori minimizați și de un aspect mai catifelat al tenului pe parcursul nopții, putem dubla proprietățiile soluției demachiante aplicând soluția tonică, pentru a pregăti perfect fața, gâtul și decolteul pentru toate formulele de skincare care urmează.

3 – Crema – tratament

Dacă urmezi un tratament care necesită aplicare seara, acuma este momentul să aplici crema specială. Doar în acest moment produsul respectiv va avea o acțiune bună asupra problemei.

4 – Serumul

Cu o formulă concentrată și cu efecte multiple, serumul și ingredientele sale active contribuie intens la regenerarea celulară, hidratând în profunzime și în același timp confer un plus de vitalitate și elasticitate pielii. De asemenea, pentru produsul de seară noi îți recomandăm amestecul nostru de uleiuri Vibranti – Mix ulei antirid, cu o bogată lista de ingredient active care contribuie la refacerea tenului pe parcursul somnului, iar uleiurile esențiale din compoziția acestuia (ulei de morcov, lămâie, geranium) ajută în plus la regenerarea tenului.

5 – Crema de noapte

În comparație cu crema de zi care are o absorbție mai rapidă, crema de noapte are o formulă ceva mai onctuoasă, acțiunea sa fiind una targetată. Crema de noapte stimulează procesul de regenerare, lasând pielea luminoasă, netedă și cu aspect uniformizat. Dacă optați pentru aplicarea serumului sub forma de cocktail de uleiuri, noi recomandăm să renunțați la crema de noapte, pentru a nu încărca fața. Uleiurile faciale (cum ar fi cel de Argan, Macadamia, Jojoba, și așa mai departe) sunt foarte hidratante. La fel și amestecul de uleiuri Luno – Mix ulei nutritiv pentru față și ochi poate înlocui crema de noapte.

6 – Crema de ochi

Încheiați rutina de seară cu o cantitate mică de cremă de ochi, care o aplicați prin tamponări discrete cu ajutorul degetului inelar.  De asemenea, dacă doriți să optați pentru produsul nostru Vibranti – Mix ulei antirid sau oricare alt ulei/serum antirid, puteți să renunțați la acest pas.


  Practic, regula celor 4 pași pentru un ten perfect, înainte de începerea zilei sau înainte de culcare, constă în demachiere, tonifiere, luminare, hidratare. În ce mod dorește fiecare să aplice acești pași, rămâne la preferințele voastre 🙂 e răsfățul vostru, e plăcerea noastră, e momentul în care petrecem timpul pentru noi. Să-l facem cu plăcere!

  De asemenea, pentru o piele hidratată trebuie să nu uităm de consumul de apă și odihna completă. Nu trebuia să menționez pentru că știați deja, nu? Sunt curioasă tu ce metode ai? Sfaturi și rutine care le-ai perfecționat pe parcursul aniilor?

  Sursa foto:
  https://www.freepik.com/free-photo/portrait-woman-with-facial-mask-half-face_4410910.htm#page=1&query=facial%20mask&position=39


  Adaugă comentariu

  Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii