Ulei de Jojoba

Jojoba_Uleiuri_pentru_ten

Ulei vegetal, ulei purtător
Ce este Un ulei de purtător care este de fapt o ceară lichidă, presat din semințele de Simmondsia chinensis
Aspect Uleiul nerafinat este de culoare aurie, uleiul rafinat este limpede
INCI simmondsia chinensis seed oil
Textură Ulei lichid fin
Miros Versiunea nerafinată este ușoară și destul de plăcută. Versiunea rafinată are miros specific uleios
De ce îl folosim Imită îndeaproape sebumul pe care îl produce propria noastră, făcându-l un hidratant fantastic
Calități Uleiul de Jojoba seamănă foarte mult cu sebumul propriu al pielii noastre, făcându-l minunat pentru pielea grasă
Minusuri Relativ scump
Depozitare
Termen de valabilitate
De preferință la frigider sau într-un loc răcoros, până la doi ani de zile

Este un arbust dioic cu frunze sempervirescente cu marginea întreagă, de culoare verde-albăstruie dată de cuticula de pe suprafața acestora. Fiind o plată de deșert rezistă la secetă, poate ajunge până la 3 m înălțime sau poate rămâne pipernicită nedepășind 50 cm. Fructul are o capsulă cu 1-3 semințe, dar predomină capsulele cu o singură sămânță. Acestea au o lungime de aproximativ 2 cm. Arbustul de jojoba este endemic în deșertul Sonora, într-o zonă arida care se întinde din sud-vestul Statelor Unite până în nord-vestul Mexicului. Astăzi se cultivă în zone aride în special în India și Israel, fiind rezistente și în soluri sărăturate, pe care le poate aduce înapoi la cultură. În India, specia a reusit să pătrundă din cultură în flora spontană, astfel încât în anumite zone (Rajahstan, Gurajat, Maharashtra) se prelucrează casnic și se folosește ca revitalizant pentru păr.

Potrivit pentru toate tipurile de ten și de păr, are un efect antiinflamator, antioxidant și hidratant. Deoarece nu conține trigliceride, este un lichid stabil, care nu se oxidează ușor și nu va râncezi. Structura uleiului de jojoba este asemănătoare cu sebumul uman, iar din această cauză se absoarbe rapid, fără a face pielea să se simtă grasă sau lipicioasă. Ajută la atenuarea hiperemiei și inflamației pielii în dermatite, sau folositor în cazul formelor ușoare de acnee, eczeme, psoriazis. De asemenea se folosește și ca remediu ăn tratamentul colicilor renale, migrenelor, insolațiilor și in valviție. Hrănește, hidratează, pătrunde adânc în pori, curățând și îngrijind perfect pielea feței, gâtului și decolteului. Uleiul de jojoba mai se prezintă a fi și un real ajutor în cazul părului fragil și subțire, conferindu-I strălucire și vigoare.

Potrivit pentru: ten gras, ten uscat, ten sensibil, demachiant, împotriva mătreții