Mătase

Matase_oileecare

Umecatnt, activ cosmetic
Ce este Proteine hidrolizate din coconul viermilor de mătase după ecloziunea naturală
Aspect Sub formă lichidă, un lichid gălbui cu miros fin specific
Sub formă de pulbere, ușor granulată de culoare albă
INCI Hydrolized silk
Textură Lichidă
Miros În funcție de furnizor, mirosul poate fi de la ușor fin specific, dulceag până la neplăcut
De ce îl folosim Mătasea este un ingredient activ hidratant excelent care creează o peliculă foarte fin peste piele, contribuind la crearea unui aspect mai neted și la reducerea pierderilor de apă trans-epidermice. Mătasea ajută, de asemenea, la protejarea părului
Calități Acționează pentru repararea firului de păr, combaterea procesului de despicare a vârfurilor
Catifelant, pielea se simte mai fină și mătăsoasă, menține nivelul optim de hidratatre
Minusuri Nu este vegan și poate avea un miros neplăcut
Depozitare
Termen de valabilitate
De preferință la frigider sau într-un loc răcoros, până la doi ani de zile

Obținută din proteine hidrolizate din coconul de mătase după ecloziunea naturală, proteina de mătase conține o serie de aminoacizi și oligopeptide de o importanță deosebită în îngrijirea părului dar și a pielii. Substanțele microproteice au masa moleculară scăzută, au astfel abilitatea de a penetra ușor stratul superior al pielii și cuticula firului de păr.

Proteina de mătase acționează pentru repararea firului de păr din interior, îl fortifică, oferindu-i mai mult volum. Are proprietăți remarcabile de hidratare, este higroscopic, conferă elasticitate și strălucire naturală podoabei capilare. Protejează părul acționând ca un scut împotriva factorilor de mediu și tratamentul termic. Pentru părul vopsit ajută la fixarea culorii în interiorul firului de păr. Ajută la reconstrucția firelor deteriorate, fiind astfel un activ cosmetic foarte util pentru îngrijirea părului uscat, casant sau expus des la tratamente termice.

Pentru ten, proteina de mătase are nenumărate proprietăți: îmbunătățește hidratarea pielii, menține nivelul optim de hidratatre și penetrează ușor stratul superior al epidermei, rezultând astfel un produs catifelant, în urma căruia pielea se simte mai fină și mătăsoasă.

Potrivit pentru: Păr vopsit, uscat, casant, toate tipurile de ten (uscat deshidratat, gras, matur, piele fragilă)