Glicerină vegetală

Agent funcțional, umectant
Ce este Glicerina vegetală este un lichid gros, limpede și lipicios, derivat din plante precum palmier sau nucă de cocos
Aspect Lichid limpede, dar foarte vâscos
INCI Glycerine
Textură Lichid gros, lipicios
Miros Puțin dulceag
De ce o folosim Folosim glicerina pentru proprietățile sale umectante, pentru a ajuta la atragerea umezelii în piele și a menține hidratarea
Calități Umectant, atrage și reține apa în piele
Minusuri Poate crea senzație lipicioasă pe piele, în funcție de dozaj sau formulare
Depozitare
Termen de valabilitate
Păstrată în condiții optime, glicerina se poate păstra până la 36 luni

Un ingredient care cu siguranță l-ai citit des pe lista ingredientelor a produselor tale de îngrijire a pielii, glicerina este un ingredient important și de nelipsit din multe formulări, deoarece deține o listă lungă de beneficii pentru pielea noastră. Un lichid limpede, inodor cu un gust puțin dulceag, glicerina duce spre consistența unui sirop. Deosebit de populară în industria cosmetică, aceasta este în special utilizată în cremele pentru piele uscată și crăpată, datorită puterii sale de hidratare.

Umectanții, așa cum este și glicerina, sunt ingrediente higroscopice care atrag apa din atmosferă în piele. În mod particular, glicerina este substantivă pentru piele, asta înseamnă că după o spălare nu iese de pe suprafața pielii, fiind astfel foarte utilă în produsele de igienă.

Cercetările arată că aplicarea unui produs cu un conținut potritiv de glicerină pe piele poate îmbunătăți treptat netezimea și suplețea acesteia. Defapt, utilizarea cremelor care conțin glicerină poate crește hidratarea în piele în doar 10 zile. Într-un studiu, o cremă cu glicerina ca ingredient de bază s-a dovedit mai eficientă decât o cremă pe bază de siliconi sau acid hialuronic (un alt umectant excepțional).

Glicerina vegetală poate aduce o stare generală mai bună a pielii, ajutând la calmarea iritațiilor, protejând împotriva infecțiilor și promovând vindecarea rănilor. Deoarece glicerina nu este străină organismului uman, această nu provoacă iritații sau alergii.

Potrivit pentru: îngrijirea pielii uscate, deshidratate, crăpate, descuamate