Apă de mușețel

Musetel_extract_oilee_care

Apă florală, hidrolat
Ce este Apă florală obținută prin distilarea inflorescențelor plantei
Aspect Lichid clar
INCI Anthemis Nobilis flower water
Textură Apoasă
Miros Floral dulceag, specific
De ce o folosim Benefică pentru igiena și îngrijirea pielii afectate de diverse iritații, alergii sau mici răni, reduce roșeața și contribuie la regenerarea cutanată
Calități Contribuie la regenerarea și repararea pielii după iritații, antiinflamator, ameliorează roșeața pielii
Minusuri
Depozitare
Termen de valabilitate
De preferință la frigider sau într-un loc răcoros, până la doi ani de zile

Apa de mușețel este liniștitoare și relaxantă, ideală pentru utilizarea într-un toner facial sau aplicată pe păr, destinată pentru calmarea pielii iritate, sensibile sau problematice. Fiind atât de blândă, apa de mușetel este un produs care poate fi folosit cu ușurință pe pielea bebelușilor sau pe tenul sensibil.

Deosebit de utilă în cazul pentru condiții de piele uscată și sensibilă, este uneori utilizată ca înlocuitor pentru uleiurile purtătoare care ar putea fi prea potente pentru unele tipuri de piele. Este recomandată de asemenea și sub formă de compresă pentru ochii înroșiți, iritați sau obosiți, și este utilizată și ca agent blând de iluminare a tenului.

Această apă florală poate fi folosită de asemenea și ca un calmant minunat pentru animalele de companie în situații de stres. Pulverizată în mediul înconjurător atunci când merg la medicii veterinari, în furtuni cu tunete sau în orice situație când se confruntă cu frică.

Printre beneficii enumerăm: calmează pielea iritată, reduce aspectul vizibil al cearcănelor sau a cercurilor întunecate din jurul ochiilor, luminează tonul pielii, calmează alergiile și mâncărimea.