Cum ne protejăm părul în perioada de iarnă?

Cum ne protejăm părul în perioada de iarnă?

Deoarece aerul este mai aspru și vântul mai puternic în sezonul rece, trebuie să avem ceva mai multă grijă de părul nostru. Indiferent că este lung, scurt, creț sau nu, vopsit sau natural, trebuie să ținem cont de faptul că temperatura rece afectează mai puternic părul decât în sezonul cald.

În acest articol vă vom prezenta 9 trucuri de îngrijire a părului (în special în sezonul rece, dar nu numai) și 2 măști naturale și simple de aplicat acasă pentru un plus de răsfăț.


1 – Balsamul de păr

Am întrebat prietenele despre folosirea balsamului de păr și am fost surprinsă să aflu că majoritatea dintre ele nu folosesc acest produs. Pe justificarea că nu au părul creț sau că nu se încâlcește la spălarea cu șampon, aplicarea balsamului a fost eliminată din rutina îngrijirii părului. De ce este bine să folosești balsam de păr? Chiar și părul cu cele mai grase rădăcini poate suferi de deshidratare și se poate usca la vârfuri, în special pe perioada sezonului rece sau dacă este spălat zilnic (din cauza excesului de sebum). Dacă ai părul gras, balsamul se aplică doar pe a doua jumătate a lungimii părului, după care singura grijă este să-l clătești foarte bine după ce l-ai lăsat să acționeze 3-5 minute. Părul își recapătă hidratarea și devine mai ușor de aranjat (PONT – vopseaua de păr rezistă mai bine dacă este aplicat și balsam, care conţine substanţe neutralizatoare ce fixează pigmentul şi împiedică oxidarea).

2 – Folosirea unei învelitoare de mătase pentru pernă

Deși sună cumva pretențios, o învelitoare de mătase nu doar ne face să ne simțim ca niște prințese, dar aceasta aduce multe beneficii atât pentru ten cât și pentru părul nostru. Puteți evita ruperea sau vârfurile despicate dacă înlocuiți fața de pernă cu una de mătase. Pe lângă că aceasta creează mai puțină frecare împotriva părului, îi oferă o suprafață fină și elimină electrizarea.

Deoarece mătasea este natural hipoalergenică, oferă o protecție extra împotriva acarienilor, ciupercilor, mucegaiului, si nu numai, ceea ce face folosirea unei fețe de mătase potrivită și pentru ten (sensibil)

3 – Limitați folosirea produselor de fixare spre vârfurile firului de păr

Dacă aveți nevoie de aplicarea produselor de fixare pentru a obține coafura dorită, încercați să nu încărcați rădăcinile părului cu acestea. Limitați folosirea lor mai spre baza firului de păr, asigurându-vă că protejați scalpul și rădăcina părului de ingredientele care le conține, astfel evitând spălarea părului prea des, care duce la rupere și uscare.

4 – Metoda de pieraj a părului

Pentru a evita ruperea agresivă a părului, periajul acestuia trebuie făcut de la vârfuri în sus, cu o urcare progresivă, puțin câte puțin. Metoda trebuie aplicată atât pe părul uscat cât și pe părul umed, deoarece părul umed este mai predispus la rupere, mai ales în sezonul rece. Nu uitați, începeți de la vârfuri și urcați ușor până la rădăcini.

5 – Consumați alimentele potrivite

Cu toate știm importanța unei alimentații sănătoase și a consumuli de apă pentru a rămâne hidratate pe perioada zilei. De aceea, pentru un păr sănătos este recomandat consumul de proteine (pește, oua, pui, legume, nuci), Vitamina C (antioxidant care ajuta la producerea colagenului – foarte important pentru părul nostru, unghiile și pielea noastră). Alimentele care conțin un procent ridicat de Vitamina C sunt afinele, broccoli, cartofi dulci, portocale, căpșuni).

O altă componentă crucială pentru un păr frumos și sănătos este și Omega 3 – cum corpul nostru nu produce natural Omega 3, trebuie să ne asigurăm că îl alimentăm cu suficient Omega 3 prin dieta noastră (somon/sardine, avocado, semințe de dovleac, nuci).

6 – Suplimente

Mulți dintre noi au făcut greșeala (și poate o fac în continuare) de a consuma o cantitate mare și nefolositoare de suplimente, deci vom păstra acest punct cu focusarea spre acele suplimente în care credem cu tărie și le adorăm. Colagenul are rolul de a întări părul și de a reda elasticitatea. Uleiul de pește/ulei de alge conține Omega 3 și poate furniza corpului grăsimi naturale și esențiale, cu atât mai mult necesare în sezonul rece, când corpul este puțin mai sensibil fiind expus la temperaturi scăzute și cu virusii/microbii care sunt răspândiți prin birouri/scoli/mijoace de transport. Uleiul de pește ajută de asemenea la prevenirea unui scalp uscat, scoamelor sau de mătreață.

7 – Evitați folosirea uscătorului de păr pe părul încă ud

Această metodă o aplic cu sfințenie inconștient de ani de zile, indiferent de anotimp.  Ați observat că noile uscătoare de păr au și un buton pentru a sufla aer rece, tocmai pentru a evita folosirea aerului fierbinte asupra părului. Dacă încerci să-l coafezi când încă nu este uscat îţi va luat de două ori mai mult timp şi îţi va afecta şi părul. Pentru a reduce expunerea la căldură pe cât posibil, începe prin a-ţi usca părul mai întâi cu un prosop. Îţi va fi mult mai uşor să îndepărtezi excesul de apă în acest fel. Alege un prosop din microfibre, care absoarbe apa mult mai bine şi este mai moale. Dacă ai timp, lasă părul să se usuce în mod natural înainte de începe sa-l coafezi.  Nu apropria prea mult uscătorul de păr de păr pentru a nu-l arde.

8 – Evitați îmbăierea cu apă foarte caldă

Cum nu toți dintre noi putem să ne adaptăm la dușurile scoțiene, trebuie încercat cel puțin evitarea apei fierbinți, atât pentru păr cât și pentru piele. Nu doar că apa fierbinte atacă rădăcina și contribuie la un scalp și păr uscat, dar aceasta va usca până la urmă și pielea corpului. Încercați să găsiți temperatura potrivit călduță, cât de spre rece puteți suporta ca în același timp să fiți confortabili în timpul îmbăierii dumneavoastră.

9 – Folosirea unui umidificator

În special în perioada de toamnă-iarnă, când ne confruntăm cu o temperatură foarte uscată și condiții aspre. Prin folosirea unui umidificator, ne asigurăm că aducem pielii și părului nostru suficientă umiditate pentru a evita uscarea si electrizarea, care sunt principalii nostri dușmani în sezonul rece.


Dacă vara transpiram mai mult și era absolut necesar să ne spălăm zilnic pe cap, acum lucrurile se schimbă. Este suficient să facem această operație de maximum două ori pe săptămână iar părul nu se va mai usca atât de tare. De asemenea considerăm că masca de păr este sfântă. Cel puțin o dată pe săptămână este bine să ne facem timp pentru a ne ocupa de podoaba capilară. Cel mai bine este să se înceapă cu un tratament pentru păr (uscat, degradat, vopsit, cret, indiferent), care va reda strălucirea și hidratarea chiar după primele sesiuni și va lăsa părul mult mai fin și ușor de pieptănat.  Masca de păr de obicei se lasă să acționeze între 30 minute – 1 oră (vezi mai jos 2 măști naturale, usor de obținut acasă). Nu uitați nici de ulei. Acesta se folosește după clătire, dar evitați supra-încărcarea firului de păr cu ulei pentru  a nu rămâne cu un aspect slinos. Uleiul nostru de păr Oilee Care conține ulei de Migdale, ulei de Ricin, ulei de Avocado, ulei esențial de Rozmarin și ulei esențial de Lemn de Cedru. Este 100% natural și homemade și poate fi aplicat și sub formă de mască. Părul uscat și degradat are nevoie de o atenție specială. Masajul capilar este potrivit pentru că stimulează circulația sângelui.


Mască de păr naturală cu banane, miere și lapte

Bananele sunt o armă naturală miraculoasă pentru a ajuta un păr degratat, uscat, inestetic, tern, lipsit de viata . Cu o concentrație mare de vitamine din care fac parte calciu, fier, fosfor, vitamina C, complexul de vitamine B, foarte hrănitoare pentru părul tău, în amestec cu mierea și laptele rezultă o mască care reface structura și îl protejează.
Ușor de realizat de oricine acasă, și cu 100% ingrediente naturale.


Mască de păr naturală cu oțet, miere și ulei de măsline

Amestecă o lingură de oțet de mere cu o lingură de miere de albine și o lingură de ulei de măsline. Aplicați masca pe lungimea firului de păr și lăsați-o să acționeze pentru cel puțin 30 de minute. Folosiți această mască pentru a curăța părul în profunzime și pentru a-i oferi strălucire și luminozitate.

Sursa foto:
https://unsplash.com/photos/5k3YO4a-7gI
https://unsplash.com/photos/1AhGNGKuhR0


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii