Cuburi de gheață pentru față, cu Turmeric & Lapte

Cuburi de gheață pentru față, cu Turmeric & Lapte

Masajul cu gheață a devenit un ritual ușor și la îndemâna oricui dorește să obțină o piele mai frumoasă. Acesta îți reîmprospătează pielea, combate formarea ridurilor, acneea și coșurile și îmbunătățește circulația sângelui.

Turmericul (Curcuma longa) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. Este știut faptul ca turmericul este mai mult decât un condiment cu aromă exotică și culoare orientală. De la obținerea vopselelor pentru haine, este și un colorant alimentar ideal, fiind natural. Ingredient de nelipsit din unele preparate delicioase (curry) până la ingredient în produse cosmetice. are multe beneficii unice pentru sănătate, printre care: rol antioxidant, antiinflamator, antiîmbătrânire, anticancerigen.

Prin combinarea pudrei de turmeric cu lapte poți reduce roșeața, inflamația, și fiind un puternic antioxidant, ajută totodată la refacerea mult mai rapidă a celulelor de piele lezate.

Ingrediente:

1/2 cană lapte
1/2 cană apă de orez
3/4 tsp pudră de turmeric

Preparare:

Baza lichidă a acestor cuburi de gheață este alcătuită din lapte și apa de orez. Pentru a obține apă de orez este necesar să fierbi o cană de orez într-o cantitate mai mare de apă decât cantitatea normală. Tot excesul de apă pe care îl pui în plus la fierbere va fi apoi amestecat cu laptele și pudra de turmeric. Vâscozitatea apei de orez pe care o vei obține depinde de cantitatea în exces pe care o pui la fiert. Cu cât pui mai multă apă în plus, cu atât apa rezultată va fi mai lichidă. Nu adăuga sare la apa în care fierbi orezul.

După ce ai obținut apa de orez, amestecă bine într-un recipient toate ingredientele.

Toarnă amestecul obținut în tava pentru gheață și las-o la congelator, minim 5 ore sau peste noapte.

Mod de folosire:

Recomand folosirea unui cub de gheață dimineața, când simți că fața ta este poate mai umflată, mai ternă și ai nevoie de acel ceva în plus pentru a readuce culoarea și tonusul tenului tău.

Scoate un cub de gheață din congelator și lasă-l deoparte până speli fața cu apă rece și până termini rutina de curățare a tenului. Această pauză va permite o ușoară topire a cubului, care va elimina primul strat de gheața care ar atinge tenul tău. Chiar dacă amestecul de ingrediente a fost dens, fâșii subțiri de gheață încă s-au putut forma pe suprafața cubului. Dacă pielea ta este sensibilă, poți înfășura cubul de gheată într-o batistă subțire. Cubul de gheața va acționa ca o compresă rece.

Masează cubul de gheață pe suprafața tenului până când acesta se topește complet. După topirea acestuia, masează ingredientele care nu au pătruns în piele, apoi clătește cu apă călduță.

Continuă mai departe cu rutina de îngrijire (serum, cremă hidratantă, cremă SPF)

Beneficii:

Apa de orez – numită și “miracolul frumuseții nipone” curăță și tonifică tenul. Conține vitaminele B1, C, E și minerale care ajută la închiderea porilor. Apa de orez are proprietăți de hidratare ale pielii, dar și de îmbunătățire a circulației sângelui. Ea poate preveni apariția și ameliorarea petelor. Conține un complex de vitamine B care sunt bogate în inositol – ce încetinește procesul de îmbătrânire și favorizează reducerea porilor dilatați și conferă luminozitate.

Laptele – este foarte bun pentru curățarea tenului. Acesta va curăța porii iar pielea ta va ramâne mai catifelată și mai curată. Acidul lactic din lapte va acționa totodată ca un înălbitor asupra pigmenților pielii tale, rezultând o piele mai luminoasă și radiantă.

Pudra de turmeric – conține substanțe antioxidante, care previn apariția prematură a ridurilor prin neutralizarea radicalilor liberi. Are capacitatea de a calmea roșeața tenului și de a lupta împotriva microbilor fiind un aliat important în lupta împotriva acneei , și deține puternice proprietăți anti-inflamatoare şi efect de uniformizare a nuanţei pielii. Deși are reputația de a păta pielea, nu trebie să îți faci probleme sub această formă.

Datorită amestecului de ingrediente, cuburile vor reduce petele pigmentare, calmând roșeața și acneea. Folosirea cu regularitate va avea un efect de uniformizare a nuanței tenului.

Surse:
https://georgianamerloi.com/apa-de-orez-si-beneficii-asupra-tenului/
https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/apa-de-orez-cel-mai-bine-pastrat-secret-de-frumusete-al-asiei-14963394/
https://www.totuldespremame.ro/lifestyle/beauty/tratament-cu-lapte-pentru-un-ten-luminos
https://www.eva.ro/frumusete/cosmetica/masti-de-fata-cu-turmeric-afla-care-sunt-beneficiile-articol-108757.html

https://english.newstracklive.com/news/beauty-benefits-of-turmeric-ice-cube-sc95-nu-1019792-1.html


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii