Apă vitaminizantă de vară cu pepene galben, piersici și caise

Apă vitaminizantă de vară cu pepene galben, piersici și caise

Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore

Calități nutritive

Fructele portocalii au un conținut mare de carotenoide (betacaroten, luteină și zeaxantină). Beneficiile acestor fructe colorate vin din culoarea împrumutată de la soare, iar aceste substanțe funcționează ca niște antioxidanți. Acești oxidanți contribuie în primul rând la sănătatea vederii, menținerea sănătății pielii, îmbunătățesc digestia și intăresc sistemul imunitar.

Pepenele galben – o prăjitură naturală delicioasă, plină de vitamine și minerale. Calmează setea, reglează apetitul, energizează.

Caisele își datorează beneficiile vitaminelor pe care le conțin, printre care vitaminele A, C, K, E și niacina în cantitati semnificative, dar și altele în cantități mai mici (sub 5% din necesarul zilnic), precum și conținutului de minerale (printre care potasiu, cupru, mangan, magneziu si fosfor).

Piersicile sunt o sursă importantă de magneziu și zinc, ceea ce înseamnă că ajută la buna funționare a sistemului nervos. Bogate în vitamina C (o piersică de dimensiuni medii are între 8-10mg de vit C – aprox 10-12% din doza zilnică recomandată, aduce multe beneficii pentru sănătate.

Pentru o mai bună asimilare a betacarotenului, consumă și fructele macerate împreună cu băutura

  • Spală bine fructele
  • Taie piersicile și caisele în două și îndepărtează sâmburii
  • Taie toate fructele în bucățele
  • Pune fructele într-un recipient de sticlă
  • Adaugă peste acestea 500 ml apă plată și 500 ml apă carbogazoasă (sau numai apă plată, după preferințe)
  • Lasă la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma

Apa carbogazoasă se adaugă pentru a obține o băutură răcoritoare cu gust de limonadă

apa vitaminizanta pepene galben caise piersici oilee care_ copy

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii