Apă detox de sezon cu Pepene verde și Mentă proaspătă

Apă detox de sezon cu Pepene verde și Mentă proaspătă

Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore

Calități nutritive

Pepenele verde – având în compoziție apă în proporție de 92%, hidratează intens organismul și curăță rinichii. Bogat în citrulină (aminoacid benefic pentru sănătatea vaselor de sânge) și carotenoide (care combate inflamațiile și colesterolul). Pepenele verde face pielea mai frumoasă, curăță rinichii, detoxifică colonul și stimulează metabolismul. Prin antioxidanții pe care îi conține, joacă un puternic rol antioxidant, accelerând totodată creșterea părului și a unghiilor, și ajută la menținerea tinereții, încetinind procesele de îmbătrânire.

Menta – permite obținerea unei băuturi cu o mare capacitate de a potoli setea, ideală în zilele de vară caniculare. Detoxifică organismul și dezinfectează – un alt aspect prin care se previne infecțiile tubului gastric.

Lămâia – este un aliment detoxifiant prin excelență. Benefică pentru ficat, este de asemenea alcalinizantă și bogată în vitamina C. Vitamina C este un antioxidant puternic recomandat pentru combaterea radicalilor liberi (vezi articol) și ajută la producerea colagenului în piele, care îi conferă tenului elasticitate, ferminate, luminozitate și un aspect mai tânăr. Consumul zilnic de apă cu lămâie îmbunătățește vizibil aspectul pielii, acționează ca un remediu antiîmbătrânire, putând ajuta la eliminarea ridurilor și a punctelor negre.

  • Taie miezul de pepene în bucăți potrivite recipietului de macerare
  • Spală frunzele proaspete de mentă
  • Pune ingredientele într-un recipient de sticlă
  • Adaugă peste acestea 500 ml apă plată și 500 ml apă carbogazoasă (sau numai apă plată, după preferințe)
  • Lasă la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma

Apa carbogazoasă se adaugă pentru a obține o băutură răcoritoare cu gust de limonadă

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii