Apă detox cu rozmarin proaspăt și lămâie

Apă detox cu rozmarin proaspăt și lămâie

Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore

Calități nutritive

Atât lămâia cât și rozmarinul contribuie substanțial la buna funcționare a ficatului. Preparând această apă detox de seara, obțineți o băutură bogată în principii active pentru dimineața următoare. Pe timpul nopții corpul pierde multă apă prin respirație, iar un pahar mare cu apă băut dimineața pe stomacul gol, rehidratează și repune în funcțiune întregul organism, care beneficiază totodată de proprietățile alcalinizante și purificatoare ale lămâii.

Rozmarinul este un extraordinar antispetic, cu proprietăți binefăcătoare date de diferite tipuri de antioxidanți. Planta este foarte bogată în vitamine din complexul B, cantități importante de vitamina A și vitamina C. Este una din ierburile cu cel mai ridicat conținut de folați, fiind un remediu consacrat pentru sistemul nervos, cu proprietăți diuretice. Îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare și a arătat de asemenea efecte de reducere a colesterolului.

Lămâia are cu o acțiune antioxidantă care contribuie la o mai bună conservare a fructelor și legumelor puse la macerat. Aceasta conferă apei matinale o aromă acrișoară și revigorantă. Apa cu lămâie detoxifică, energizează și alcalinizează corpul și stimulează digestia alimentelor.


  • Rupe crenguțe proapete de rozmarin, clătește-le bine cu apă și adaugă-le în carafa de macerat
  • Adăugă peste rozmarin sucul de la o lămâie
  • Completează cu 1l apă
  • Lasă la macerat 12 ore la rece, înainte de a consuma
Apa detox cu rozmarin proaspat si lamaie Oilee Care copy2

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii