Apă detox cu lămâie, pulpă de ananas și kiwi

Apă detox cu lămâie, pulpă de ananas și kiwi

Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore

Calități nutritive

Ananas – grație bromelainei pe care o conține (o enzimă), ananasul are numeroase proprietăți benefice: este antiinflamator, antitumoral, facilitează digestia și circulația sanguină. Este foarte bogat în mangan și vitamina C. Vitamina C este vitală pentru repararea tenului și menține elasticitatea pielii. Ananasul conține numeroși antioxidanți care combat radicalii liberi din corp care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.

Kiwi – acest fruct exotic este o sursă importantă de vitamina K. De asemenea, este unul dintre fructele cele mai bogate în vitamina C (cantitate dublă față de ce pe care o găsim în portocale), care are un rol antioxidant și te ajută să-ți menții pielea tânără și frumoasă, prevenind degradarea pielii.

  • Tăiați pulpa de ananas în bucățele
  • Tăiați în bucățele fructele de kiwi.
  • Puneți fructele și puțin suc de lămâie în recipientul de sticlă.
  • Adăugați 500 ml apă plată și 500 ml apă carbogazoasă.
  • Lăsați la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma.

Puteți adăuga la macerare și câteva crenguțe de coriandru, a cărui aromă se îmbină plăcut cu cea a ananasului.

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii