Apă Detox – Ceai verde rece cu lămâie și portocale

Apă Detox – Ceai verde rece cu lămâie și portocale

Pentru că ne dorim un ten sănătos, este foarte important să hidratăm corpul și din interior. De aceea este esențial să avem un consum echilibrat de apă, iar cu legume, fructe și ingrediente o putem face mai apetisantă și delicioasă, pentru a ne asigura un consum cu regularitate. Pe lângă satisfacerea nevoii naturale – setea -, apa asigură strălucirea suplimentară a pielii, fapt care nu trebuie neglijat.

Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore

Calități nutritive

Ceaiul verde conține antioxidanți din familia folifenolilor, îndeosebi catehine (80% din totalul polifenolilor, în timp ce ceaiul negru are 20-30%), tearubigine si teaflavine. Ceaiul verde are proprietăți antioxidante de două ori mai pronunțate decât ceaiul negru, iar varietățile japoneze sunt mai bogate în catehine comparativ cu cele chinezești.

Citricele amestecate cu ceaiul verde, datorită cantității mari de Vitamina C pe care o conțin, permite o mai bună asimilare a antioxidanților din ceai.

  • Puneți frunzele de ceai într-un săculeț din etamină sau într-un infuzor
  • Curățați cu ajutorul instrumentului pentru coji câteva fâșii subțiri din coaja de lămâie și de portocală (evitați să ajungeți la partea albă, care poate schimba gustul apei)
  • Curățați coaja care a rămas (partea albă – o aruncăm) și feliați fructele în rondele
  • Puneți toate ingredientele într-un borcan de +un litru și acoperiți cu apă
  • Lăsați la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma

Dacă această apă vi se pare prea amară, puteți adăuga în momentul preparării puțină miere naturală.

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii