Apă depurativă de sezon cu ridiche neagră și mentă

Apă depurativă de sezon cu ridiche neagră și mentă

Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore

Calități nutritive

Ridichea neagră face parte din familia cruciferelor, la fel ca varza și napul. Este folosită în mod tradițional pentru proprietățile sale depurative și pentru că favorizează buna funcționare a ficatului. Fiind o sursă bogată de complexul de vitamina B, zinc, fosfor, etc. funcționează ca un purificator eficient și elimină o mulțime de toxine și reziduuri din corp. Prin urmare, starea generală a pielii este îmbunătățită într-o mare măsură. Deoarece conține multi antioxidanți naturali și are un nivel ridicat de vitamina C (care este crucială pentru piele împotriva îmbătrânirii), consumul regulat de suc/apă de ridiche neagră ne poate ajuta să scăpăm de radicalii liberi, și prin urmare, să avem o piele mai fericită și sănătoasă.

Menta este cunoscută pentru calmarea iritațiilor intestinale și pentru stimularea digestie. Bogată în antioxidanți, conține și vitamina K, utilă pentru coagularea sângelui.

Lămâia este un aliment detoxifiant prin excelență. Benefică pentru ficat, este de asemenea și bogată în vitamina C.

  • Curăță ridichea neagră sub un jet de apă, sterge-o și taie-o în felii subțiri
  • Pune menta uscată într-un infuzor
  • Pune toate ingredientele într-un recipient și acoperă-le cu 1 litru de apă
  • Lasă la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii