Apă de toamnă cu pere, fenicul și suc de lămâie

Apă de toamnă cu pere,  fenicul și suc de lămâie

Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore

Calități nutritive

Para este bogată în antioxidanți din familia compușilor fenolici precum flavonoidele și are rol preventiv în apariția anumitor tipuri de cancer. Constituie de asemenea o sursă bogată de fibre, care sunt prezente mai cu seamă în coaja acestora și contribuie la reglarea tranzitului intestinal.

Feniculul are calități digestive și este o sursă importantă de vitamina C, iar aceasta prin efectul de antioxidant ajută în prevenirea daunele cauzate de soare şi poluare. Vitamina C influenţează capacitatea colagenului de a netezi ridurile şi de a îmbunătăţi textura pielii în general.

  • Tăiați perele în sferturi și îndepărtați cotorul. Tăiați apoi fiecare sfert în bucățele sau felii subțiri. (Important! Nu curățați perele de coajă)
  • Tăiați feniculul în bucățele.
  • Puneți toate ingredientele într-un borcan de +un litru și acoperiți cu apă și puțin suc de lămâie.
  • Lăsați la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma.

Unele condimente, printre care coriandrul, feniculul şi chimenul, pot provoca reacţii alergice severe la unele persoane. Cei care sunt alergici la aceste condimente ar trebui să evite să le consume.

Macerare apă cu pere, fenicul și suc de lămâie

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016


Adaugă comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi vizibilă. Câmpurile marcate * sunt obligatorii