Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore
Calități nutritive
Sfecla, deși săracă în calorii, reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului, ceea ce face apa de sfeclă una dintre acele minuni ale naturii pe care nu ar trebui să le ignorăm. Având substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți, putem spune că sfecla este un depozit natural de vitamine și microelemente.
Sfecla roșie se numără printre legumele cu cea mai mare capacitate antioxidantă. Conține Beta-alaină, antioxidantul care îi conferă culoarea închisă și care are proprietăți antiinflamatorii și de stimulare hepatică. Coaja sfeclei conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât pulpa acesteia, de aceea este indicat să nu o decojești.
Ghimbirul este un bun tonic general, bogat în cupru și mangan. Favorizează digestia și previne greața asociată cu răul de mișcare.
Lămâia este un aliment detoxifiant prin excelență. Benefică pentru ficat, este de asemenea și bogată în vitamina C.
- Spală sfecla bine fără a o curăța de coaja, apoi o poți tăia rondele
- Decojește ghimbirul și taie-l în felii subțiri
- Curăță lămâia de coajă și taie-o apoi rondele
- Pune toate ingredientele într-un recipient și acoperă-le cu 1 litru de apă
- Lasă la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016
Adaugă comentariu