Preparare: 5 minute
Macerare: 12 ore
Calități nutritive
Mărul este un fruct prezent pe mesele noastre indiferent de anotimp, care riscă să treacă pe nedrept, neobservat. La fel ca toate celelalte fructe, conține antioxidanți, fibre și vitamine.
Para conține fibre și antioxidanți. Aceștia din urmă sunt prezenți îndeosebi în coaja fructului, motiv pentru care recomand de preferat să folosești o pară din curtea ta sau din culturi bio, pentru a nu fi nevoită să o decojești.
Ghimbirul are calități digestive și este bogat în cupru și mangan.
Scorțișoara furnizează o cantitate mare de cinamaldehidă, un antioxidant cu efecte antiinflamatorii și antialergice. Este un bun digestiv care contribuie la încălzirea organismului în zilele mai reci de toamnă.
Cuișoarele prezintă proprietăți tonifiante și antiinflamatorii
Piperul negru stimulează digestia și este un bun tonic general
- Taie fructele (mărul și para) în felii
- Decojește (dacă preferi) ghimbirul și taie-l în felii
- Pisează ușor cuișoarele și piperul
- Pune toate ingredientele într-un recipient și completează cu 1l apă
- Lasă la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma

Sursa: Ape detoxifiante și infuzii sănătoase, Geraldine Olivo, 2016
Adaugă comentariu